Ez a lap átnevezés ellen védett

Wikipédia:Homokozó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Wikipédia:Homokozó 
Egy valódi, homokozóba való vödör kislapáttal
A Homokozó a Wikipédia játszótere, itt az újdonsült szerkesztők szabadon garázdálkodhatnak, bármilyen szerkesztést kipróbálhatnak kötetlenül, természetesen a civilizált viselkedés keretein belül, valamint úgy, hogy ne legyen jogsértő a szerkesztés. Az itt olvasható szövegeket szerkesztőink a felület tesztelése céljából írták, azok tartalmát senki nem ellenőrizte, a helytelen vagy valótlan állításokat nem nézte át, nem javította senki.

Az oldalon szereplő „információt” tehát természetesen jobb nem megfogadni, komolyan venni. A Wikipédia közösségével kapcsolatos kérdéseket, illetve egyéb komoly kérdéseidet pedig a kocsmafalon teheted fel, műszaki, technikai szerkesztési problémáidat pedig annak műszaki és kezdőknek fenntartott szekciójában. A leggyakrabban előforduló kérdésekre, problémákra a segítség-oldalakon igyekszünk választ adni.

Sablonok tesztelésére használhatod a sablonhomokozót és a sablonok kibontására való lapot.

Az ideírtakat az erre járók folyton felülírják, ez egyszerűen csak egy firkapapír. Ha nem csak próbálkozni szeretnél, hanem már a készülő cikked piszkozatán dolgozol, akkor kaphatsz egy saját homokozót is. Ehhez – ha még nem tetted volna meg – előbb regisztrálj (azaz válassz magadnak egy szerkesztői nevet), majd kattints ide!

Egyszerűen csak kattints az oldal tetején és az egyes fejezetcímek mellett található „[szerkesztés]” gombra.

Némi eligazításért lásd a „Szerkesztés” oldalt, lépésről lépésre haladó útmutatást pedig az első lépések oldalon találsz. Ha kész vagy a módosításokkal, csak nyomd meg a „Változtatások közzététele” gombot – igen, ennyire egyszerű! Semmit nem ronthatsz el, ne aggódj. Ha véletlenül az egészet törlöd, akkor is könnyen vissza tudjuk állítani.

Csak egy dologra kérünk: a lap forrásának első során, amelyben az olvasható, hogy {{/***** Arra kérünk, hogy ezen a soron ne változtass! *****}}, tényleg ne változtass!

BOrdás Réka

Tanárok[szerkesztés]

A két Pista,Jóska,Sík Ló,Ólomméhecske,Szalonna,lol ez real mint rgb stb. Mert bármennyi betont is eszel meg, biz fogad törik, s gyomrod sajdul! Ekéd törik, mélabú emészt! Sűrűséged egekbe növekszik! Radiofrekvenciás vezérlő nem fog rajtad! Hello! Volt egyszer egy vadnyugat!

Szőnyi István több festménye és rajza kerül vissza a napokban Magyarországra Rómából - nyilatkozta Triznyáné Szőnyi Zsuzsa annak kapcsán, hogy teljesen hazaköltözik Magyarországra. A Rómába került képek nagy részét már a kilencvenes évek elején visszahozta Magyarországra Szőnyi Zsuzsa.

HÍRADÓ[szerkesztés]

Esni fog a hó. Meg esni fog az eső is. Fújni fog a szél, és földrengés lesz a Dunántúlon. Ennek következtében megárad a Balaton, ami nincs is. De örülhetünk mert vissza kapjuk Erdélyt. És a Föld is lapos.

Józsi bá[szerkesztés]

Józsi bá (szül:Lászjólózsi) és Szalonna (Szaló Anna) elment színházba. Jöttek a tanárok is sanyi sztrokott kap és ad folyton folyvást, míg kék mezőkbe szökell az idő, foncsorba fektetve a világot.

Történelem 2018 Homokozó a XXI. század első felében MOM Kulturális Központ, Játszótér, 2011 Budapest.jpg|Játszótér valahol Európában Delft-tile-milkmaid-c1700.JPG|Teher alatt nő a pálma </gallery>

Az árják[szerkesztés]

Árja Faj[szerkesztés]

Az árja fajelmélet a 20. században kialakult fajelméleti teória. Az árják (indoeurópaiak) civilizációs szerepét hangsúlyozó történelmi elméletek, a német romantikus nacionalizmus pángermán mozgalma és egyes teozófikusok misztikus fajelméleti tanainak összekapcsolásából született. Gyakorlati alkalmazására a nemzetiszocialista Harmadik Birodalom fennállása alatt került sor. Az árják közé tartoznak egyébként azok a magyarok is akik magasak, szőkék, illetve kék szeműek. Adolf Hitler szerint azok a magyarok is árjáknak számítanak, akik árja külsővel rendelkeznek.


Az Árja fajelméletet Sir William Jones, brit állampolgárságú filológus kezdte el kutatgatni, aki szerint minden indoeurópai egy magasabb fajhoz tartozik. Ezt követően Friedrich von Schlegel csak a germán népek felemelésén elmélkedett,illetve antiszemita gondolatait is megosztotta az Árja fajjal,és minden zsidó, arab embertől "megvonta" az Árja faj elemeit. Később Adolf Hitler, német "Vezér és Birodalmi Kancellár" hangsúlyozta, hogy minden olyan európai ember aki, em zsidó, és szőke hajú, kék szemű, magas (azaz árja vonásokkal rendelkezik), az árjának számít (pl. magyarok).

UFO[szerkesztés]

Kutykurutty[szerkesztés]

Tesztelem, hogyan megy a folyamat. Mit hogyan kell/lehet szerkeszteni. Szintaxis

Fejléc szövege Fejléc szövege Fejléc szövege
Cella szövege Cella szövege Cella szövege
Cella szövege Cella szövege Cella szövege
Cella szövege Cella szövege Cella szövege
  1. ÁTIRÁNYÍTÁS Céllap neve

próba kép

Mit hogyan kell/lehet szerkeszteni?

P